maig 3, 2022
Miquel Carrillo

Un debat sobre el model futur de política pública per a la justícia global a Catalunya.

La cooperació internacional es troba a una cruïlla i des de Nadir us convidem a conversar i reflexionar sobre les seves perspectives a Catalunya i a l’Estat. A l’inici del procés d’elaboració del nou pla director a Catalunya i en el context de la reforma de la llei espanyola, la postpandèmia i la reconfiguració securitista i bel·licista del món que estem vivint en aquests moments, ens agradaria contribuir constructivament al debat. Considerem que encara cal aprofundir en una proposta articulada per a aquesta política pública al nostre país, així com a l’Estat, que ens permeti adaptar-la i fer-la realment útil per als propers temps. Per què volem aquesta política pública, atès l’escenari actual? Té cap objectiu clar, adaptat a les necessitats del moment, o ens limitem a reproduir-la per inèrcia?

Volem reflexionar sobre la connexió dels processos català i espanyol i l’encaix d’estratègies diferenciades, el repartiment de rols entre els diferents actors, l’abordatge d’un context canviant i incert, la creació de noves eines, la coherència amb altres polítiques rellevants per al desenvolupament, els drets humans i la pau, o la mirada feminista i educativa. En resum, aportar a un debat que contribueixi a  transcendir les habituals discussions sobre el repartiment de fons o de zones prioritàries que han marcat l’agenda, malauradament. En darrera instància, volem identificar com incidir en el tram final del procés de reforma legal i sistèmica a l’Estat, que ens porti a un escenari d’articulació real dels diferents actors i polítiques públiques vinculades a la Justícia Global.

Per això ens acompanyaran: 

  • Gemma Pinyol, directora de Polítiques Migratòries i Diversitat a Instrategies i investigadora associada del Gritim-UPF.
  • Óscar Mateos, professor i director del Grup de Recerca GLOBALCODES de Blanquerna – URL i membre de la Junta de l’ICIP.
  • Andrea Costafreda, politòloga i investigadora en estudis del desenvolupament i Amèrica Llatina. Directora Programàtica per a AL- Carib d’Oxfam Intermón.
  • Judith Muñoz- Saavedra, professora de la facultat d’educació i membre del grup de recerca de formació docent i innovació pedagògica FODIP de la Universitat de Barcelona. Sòcia de Nadir 

Modera Miquel Carrillo, consultor i president de Nadir Perspectiva SCCL

L’acte tindrà lloc el dijous 12 de maig de 2022 a la Sala 01 de la Lleialtat Santsenca (c/Olzinelles, 31, Barcelona, Metro Pl Sants L1 i 5) , a les 18:30h. Al final, s’oferirà una copa de vi a les persones assistents.

Confirmeu assistència a info@nadir.coop. Us hi esperem.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.